Mascot Høie logo

Ut av det blå?

Bli inspirert

BLÅTT PÅ SOVEROMMET

- Vi snakker ofte om smak og behag. Men når det gjelder blått er det faktisk påvist at fargen har en beroligende effekt på oss. Bevisst eller ubevisst, smiler Trine Varøystrand, som er designsjef i Høie.

HARMONI MELLOM NATUR & SOVEROM

Som alltid er farger, mønstre og materialer valgt med omhu – for å understreke hverandre. Mønstrene er alt i fra klassiske til grafiske. Når det gjelder stoffer byr kolleksjonen på glatt, silkemyk sateng, flanell, steinvasket bomull og en unik percale – en blanding av bomull og bambusviskose. Designsjefen oppfordrer deg til å mikse dine personlige favoritter.

Kjøp
Flanell

BLÅTT = INDRE RO OG STILLSTAND

Til og med i Store norske leksikon konstateres det at blått symboliserer trofasthet og stabilitet, men også indre ro, intuisjon eller stillstand. Det er med andre ord flere gode grunner til å tilføre blå elementer på soverommet – som jo skal være et sted for nettopp avkobling og ro. Spesielt her i Skandinavia er vi svake for blå nyanser, og ingenting i blått har noensinne vært hyllevarmere på lageret til Høie, avslører designsjefen.

BLÅTT & BRUNT «JORDER» OSS

Brunt og blått spiller veldig på lag. Selv kjenner jeg på en følelse av å bli «jordet» av nettopp denne kombinasjonen. Spesielt de mørke blåtonene har en slående evne til å «ta oss ned». Begge fargene er hentet fra naturen og gir oss en følelse av trygghet, forklarer Varøystrand.

- Alt kan kombineres for å skape ulike uttrykk, og for å passe inn i ulike hjem - for ulike mennesker.

- Trine Varøystrand, designsjef i Høie

Varøystrand drar paralleller til naturens palett og strukturer. Det mørkeblå havet, nattehimmelen og stødige trær. Det gir mening at det er nettopp disse fargene vi skal hente inn på soverommet og lulle oss inn i på friske og kalde høst- og vinterkvelder. - Det hele blir veldig i pakt med naturen. Sengetøyskolleksjonen er fin mot andre naturelementer, men også mot kontraster som marmor og metaller, avslutter Varøystrand.

Sateng i blått

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter