Mascot Høie logo

DYREVELFERD

All dun og fjær som er benyttet i Høie sine dunprodukter er kun overskuddsmateriale fra matindustrien, og vi forholder oss til strenge krav og retningslinjer i europeisk standard og lovverk for å sikre sporbarhet av dunen vi bruker. Dette omfatter blant annet lovverket om plukking av dun og fjær fra levende dyr, noe som er strengt forbudt både i Europa og mange andre deler av verden.

Dokumentasjon er viktig

Høie krever dokumentasjon på at alle leverandører som leverer dun til oss skal overholde Den Europeiske Konvensjonen om beskyttelse av dyr holdt for landbruksformål, samt annen gjeldende lovgivning om dyrevelferd. Alle våre dunleverandører har RDS- og/eller Downpass-sertifikat.

KRAV OM SERTIFIKAT

Veterinærsertifikat følger hver dunlevering, og leverandørene våre har ulike sporingssertifikater som for eksempel "EDFA Traceability Standard Compliance Certificate", RDS, Downpass eller Traumpass for å bevise at systemene deres er gjennomgått og godkjent i henhold til sporing. Leverandørene får uanmeldte eller meldte audits med jevne mellomrom, hvor de sjekker at systemet ikke er blitt endret etter at de ble sertifisert.

Vi tillater ikke plukking av fjær og dun fra levende fugler, tvangsforing av dyr eller andre brudd på loven om dyrevelferd.

BESØK HOS LEVERANDØRENE

Hovedsakelig kommer vår and- og gåsedun fra Syd-Europa. Her har vi besøkt andefarmer, slakteri og dunfabrikker hvor dun og fjær vaskes og renses. For Spania og Frankrike er dunindustrien en viktig eksportartikkel hvor det er strenge kontrollkrav og reguleringer fra statens side.

Et godt valg

Velger du dundyner og -puter fra Høie kan du være trygg på at det du kjøper har høy kvalitet, og at hele verdikjeden fra råvare til ferdig produkt er transparent og veldokumentert.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter