Mascot Høie logo

Sy om dundynen din med

Jenny Skavlan

NYTT LIV TIL DEN GAMLE DYNEN

Da Jenny Skavlan kjøpte Saga dundyner til familien måtte selvfølgelig den gamle dyna få nytt liv. Og hva passer vel bedre enn å ha det like varmt og lunt ute, som inne i sengen under dynen? Dermed ble ideen om et stort og deilig dunskjerf født. Oppskriften på skjerfet finner du lengre ned på siden.

ET DUNSKJERF BLIR TIL

Jeg er veldig opptatt av hva slags fiber og tekstiler jeg tar på kroppen, og dundynen min er jo det deiligste jeg eier, så tanken på å kunne ha med seg dundynen min hele dagen inspirerte meg. En dundyne forkledd som et skjerf - rett og slett - varmt og deilig, som også ser kult ut! Det har også vært mye puffskjerf i motebildet, så hvorfor ikke bare laget det selv hvis man har en gammel dundyne liggende?

Jenny's Høie-favoritter

DUNDYNER TIL HELE FAMILIEN

Jeg har kjøpt Saga dundyner til hele familien, og den er helt fantastisk. Både lett å tung på samme tid. Varm og luftig! Man bruker 1/3 av livet sitt i senga, så det er virkelig en god investering.

ALLE BURDE HA ET DUNSKJERF!

Et dunskjerf er helt nydelig og varmt og veldig praktisk å ha med seg. Trenger du en liten lur på bussen eller kontoret? Dunskjerf kan brukes til en liten pute. Kalde barn i sykkelvogna? Et dunskjerf gjør susen!

Oppskrift på dunskjerf

DU TRENGER:

Symaskin
Strykejern
En gammel dundyne
Målebånd
Stoff til trekk (gjerne et gammelt laken)
Saks
Tråd
Knappenåler

Steg 1:

For at dunen ikke skal lekke når du klipper i skjerfet må du sy to sømmer og klippe mellom sømmene. Sy to parallelle sømmer der du ønsker å klippe for passende størrelse på skjerfet. Det kan være lurt å sy der det allerede er en søm, da blir det lettere å sy rett.

Steg 2:

Klipp mellom de to sømmene. Bruk gjerne en støvsuger til å støvsuge opp den dunen som kan komme ut av dynen mens du klipper. Nå har du et dunsskjerf uten trekk. Så nå skal vi klippe ut trekket.

Steg 3:

Mål kortsiden og langsiden av dunskjerfet

Steg 4:

Klipp ut to biter i stoff med samme mål.

Steg 5:

Legg de to stoffbitene oppå hverandre med rettsiden av stoffet mot hverandre.

Steg 6:

Sett knappenåler langs kanten og sy sammen ca 1cm fra sårkanten på stoffet. For å sy skarpe hjørner, ha symaskinnålen nedi stoffet, løft symaskinfoten, snu stoffet, sett foten ned igjen og fortsett å sy.

Steg 7:

Unngå å sy igjen 20 cm på midten av en av langsidene. Denne åpningen trenger vi for å vrenge og putte inn dunskjerfet.

Steg 8:

Klipp av hjørnene på innsiden. Da blir det enklere å få de fine og skarpe når man vrenger trekket.

Steg 9:

Vreng skjerfet i stoff ut av vrengehullet. Dytt ut hjørnene med en strikkepinne.

Steg 10:

Stryk stoffskjerfet så kantene blir skarpe.

Steg 11:

Putt dunskjerfet inn i stoffskjerfet.

Steg 12:

Sy igjen vrengehullet med en søm helt i ytterkant.

DU ER FERDIG!

Da er du ferdig! Om du ønsker kan du sy sømmer oppå skjerfet for å for eksempel lage striper etter ruter. Legg det rundt halsen og kryss det over brystet, ha en kåpe over – og du er klar for de kaldeste dagene.

Ønsker du en utskriftbar oppskrift?

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter