Mascot Høie logo

VASK OG VEDLIKEHOLD

Slik gjør du

Oppretthold den gode Høie-kvaliteten – sørg for å ta godt vare på dynen, puten og sengetøyet ditt. Jevnlig og riktig rengjøring forlenger produktenes levetid. Samtidig vil gode rengjørings- og lufterutiner bidra til å opprettholde et hygienisk og sunt soveromsmiljø.

HVORFOR ER VASK VIKTIG?

At sengetøyet må vaskes, er de fleste innforstått med. Derimot er det ikke alle som bruker å vaske dynen sin eller la puten få seg en grundig vask med jevne mellomrom. Men, det er gode grunner for å rengjøre også dynen og puten. Mens vi sover og lader opp til en ny dag, skiller nemlig kroppen vår ut fuktighet. Mye fuktighet. Kroppen kvitter seg i gjennomsnitt med mellom 3 og 5 dl fukt hver eneste natt. Dette setter seg i dynen, puten og madrassen – og bidrar til økt trivsel for sengemidden.

For å forebygge sengemidd er det hovedsakelig to grep du kan ta:

  • Ikke re opp senga
  • Sørg for å vaske dynen, puten og sengesettet jevnlig

HVORDAN VASKE OG OPPBEVARE DYNER, PUTER OG SENGETØY?

Se våre guides for vask av dyne, vask av pute og vask av sengesett for konkrete råd og anbefalinger til rengjøring. Når det gjelder oppbevaring av sommer- og vinterdyner utenfor sesong, er det ett par ting du bør tenke på. Sørg for at dynen og puten er nyvasket og helt tørr før du pakker de bort for sesongen. Pakk deretter dynen og puten på en måte som gjør at de får «puste». Gjerne i oppbevaringsposen dynene og putene kommer i, en annen tekstilpose eller i en pappeske. Ved å slippe til luft, unngår du at det oppstår mugg i dynen og puten din. Pass også på å lagre dyner og puter et sted hvor det er relativt mørkt og tørt. Sollys og kondens bør for all del unngås. Derfor er en innebod med jevn temperatur bedre egnet enn for eksempel et kryploft med varierende temperatur.

HVA SKJER OM DU IKKE VASKER?

Hva som skjer om man aldri vasker dynen og puten, har vi ingen vitenskapelig svar på. Mange – kanskje flertallet – har aldri gjort det, og lever i beste velgående. Vask er nok aller viktigst med tanke på renslighet for de med middallergi. Kvaliteten og produktenes levetid vil også forringes uten vask, men dette avhenger selvsagt også av bruk og vedlikeholdet ellers, og om man svetter mye eller lite i løpet av natten.

Ytterste konsekvens er at det bare er midden som vil dele seng med deg etter hvert.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter