Mascot Høie logo

Slik vasker du dynen din

Å vaske dyner er noe mange kvier seg for. Heldigvis er det ingen grunn til det. Å vaske dynen din hjemme er både enkelt og smart – så lenge du følger noen enkle råd.

HVORFOR VASKE DYNEN?

Det er gode grunner til å rengjøre dynen innimellom. Uansett hvor ekkelt det høres ut, er det slik at vi skiller ut 3-5 dl fuktighet i løpet av en natt. Dette setter seg i puten, dynen og madrassen og spises av midd og muggsopp. Videre gjør midden fra seg i sengetøyet ditt, og avføringen fra midden kan utløse allergiske reaksjoner hos personer med allergi. For å unngå midd, anbefaler vi derfor at du vasker dynen din 2 ganger i året. Regelmessig rengjøring av dyne og pute bidrar dessuten til å forlenge levetiden på produktene.

VASK AV DUNDYNE

Dundyner bør vaskes på 60 grader. Temperaturen er da høy nok til at dynen blir ordentlig ren og midden dør og vaskes bort, samtidig som du unngår unødig slitasje på dundynen din.

Vask dundynen din med et vaskemiddel som er fritt for enzymer og som er beregnet på ull. Milo fungerer utmerket. Unngå også bruk av tøymykner. Det er viktig at du tørker dundynen i tørketrommel etter vask og sentrifugering. Sørg for at den blir helt tørr, dette krever tid i tørketrommelen. Unngå å la dynen ligge for lenge i direkte sollys, da dette kan ødelegge det naturlige fettlaget rundt dunene og fjærene som er avgjørende for spenstigheten på dynen.

VASK AV FIBERDYNER

Fiberdyner kan godt vaskes skånsomt på 60 grader med vanlig vaskemiddel. Tørk fiberdynen på samme måte som dundyner, gjerne i tørketrommel, men fiberdynen tåler også å tørkes utendørs på sommerhalvåret.


Ikke glem å vaske puten din også.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter