Mascot Høie logo

Hjemme hos

Marte Bratberg

I januar tok Marte med seg forloveden og sønnen på 1,5 år og flyttet fra leilighet i byen til hage og hus med oppussingsbehov på Tåsen i Oslo. Se filmen lengre ned.

Hvordan endte dere opp med hus og hage?

Begge har bodd i byen i en blokk i over femten år og trivdes godt, men kjæresten min ønsket å bo i et hus i fremtiden. Da vi så på huset første gang i desember, var hagen perlen. Selv om det var mye snø og grått, hadde huset alt vi søkte: stort, hvitt, med pæretrær og bærbusker. Det føles som en drøm at vi klarte å realisere det.

Hva falt dere for med huset?

Vi ble forelsket i den store, åpne sosiale plassen i første etasje som er perfekt for middager med mange venner og vi kan til og med danse her! Vi satte også pris på det separate kjøkkenet og ikke minst de sjarmerende, men ikke alltid praktiske, originale vinduene fra 1930-tallet.

Martes Høie-favoritter

Nytt eller gammelt, hvilken stil har dere valgt å gå for?

Vi har jobbet hardt for å bevare sjarmen i vårt gamle hus, det er nemlig noe helt eget. Vi har fjernet alle teppegulvene og gjenopprettet de vakre originale tregulvene. Det var en hyggelig overraskelse at de fortsatt var i god stand. I tillegg har vi beholdt innebygde garderober på noen soverom, gjenopprettet originalt panel i gangen og returnert til den opprinnelige planen på overetasjen.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

Interiør er vanskelig! Det er mange valg som skal taes. Vi har ikke stresskjøpt møbler, men tatt oss tid til å velge og bodd oss inn. Veggfargene er nøytrale og harmoniske, som passer godt til husets gamle stil.

Kjøkkenet ble totalrenovert og er derfor det mest moderne rommet i huset, sammen med badet. Kjæresten min er supergod på å lage mat, så han har hatt mest å si når det gjelder kjøkkenets utforming, mens resten av huset gjenspeiler i stor grad min personlige stil.

Hvordan er kombinasjonen kjærester, småbarnsforeldre og oppussing?

Å bo og pusse opp samtidig har vært alt annet enn en drømmesituasjon. Kaos, skitt, støv og rot har preget våre dager, men nå begynner vi endelig å komme på plass. Til tross for kaoset har vi hatt det fint sammen, med lite krangling og en sterk samarbeidsånd. Med vårt halvannet år gamle barn har det vært ekstra krevende, og oppussing uten barn høres nesten romantisk ut i sammenligning. Likevel, jeg er stolt av hvordan vi har håndtert det hele – vi har gjort det skikkelig bra.

Martes barnefavoritter

Ditt beste tips til en god natts søvn?

Alle som har små barn, vet vel at søvn kan være en utfordring. Vi prøver å være rause med hverandre og står opp annenhver dag med sønnen vår slik at en av oss alltid får sovet litt lenger. Det er hverdagsromantikk, synes jeg. Den første som står opp setter også alltid på kaffe, det er vår lille gest til hverandre – å få en kopp kaffe på senga.

Hvilket rom liker du best i huset?


Soverommet er et viktig rom for oss. Det var det eneste rommet vi ferdigstilte før vi flyttet inn. Et ryddig, rent og harmonisk soverom er ekstra deilig etter å ha bodd i kaos. Soverommet er hvor dagen begynner og slutter, så beroligende farger på vegger og sengetøy er viktig for meg. Jeg elsker høsten og å bytte til en varmere dyne når det blir kaldere. Et av mine beste barndomsminner er mamma som pakket meg inn som en liten mumie i dyna mi, og det var en herlig følelse.

Hva elsker du mest med å bo her?

Denne reisen med huset har jo vært til tider kaotisk og tøff. Men en ting som er veldig fint, som jeg setter skikkelig pris på, er at både jeg og samboeren min er oppriktig så sykt takknemlig for at vi bor her. Vi elsker huset, hagen, nabolaget og nærheten til byen. Vi sier det til hverandre nesten hver eneste dag – tenk at vi bor her!

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter