Mascot Høie logo

Høie Care

Bærekraft

Høie Care er vårt fokus på bærekraft under en felles paraply. Forankret i vårt DNA på lik linje med kvalitet. Vi har fokus på hele den sirkulære verdikjeden, og skal produsere og utvikle med tanke på fremtiden. Det betyr: Komfort med god samvittighet. Vi erkjenner at det vi vet i dag er ikke nødvendigvis en sannhet i morgen. For Høie betyr det at vi hele tiden skal tilegne oss oppdatert kunnskap og utvikle produktene for at de blir enda bedre i fremtiden.

SVANEMERKEDE FIBERDYNER- OG PUTER

Svanemerket er det offisielle miljømerket i hele Norden, opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon. Merket stiller strenge krav til hele produktets livssyklus - fra uttak av råvarer, produksjon, brukskvalitet og gjenbruk/avfall - og til alle relevante miljøproblemer underveis. Svanemerket står for redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og en giftfri hverdag. Høie er først i verden med Svanemerkede produkter på dyner og puter - og vi startet med å Svanemerke våre bestselgere. Det for å gjøre en størst mulig positiv innvirkning for miljøet. Lokal produksjon på Brekstad i Trøndelag gir nærhet til vårt marked og reduserer miljøbelastningen med henhold til frakt.

Les mer om våre Svanemerkede produkter her.

ØKOLOGISK BOMULL

100% økologisk bomull er valgt i utviklingen av en ny og enda mer bærekraftig serie med sengetøy fra Høie. Med ekstra fine bomullstråder kjennes sengetøyet og håndklærne behagelig og myk mot kroppen, og resultatet er til glede for både deg og miljøet. Den ekstra fine bomullen er dyrket med renhet i fokus og er GOTS sertifisert. Noe som er din garanti for at vi har fokus på hele produksjonsprosessen, inklusive forholdene til bonden. De Svanemerkede dynene og putene har også økologisk bomull i trekkene.

Les mer om våre økologiske produkter her.

ALLERGIVENNLIGE VALG

Å legge til rette for god søvn er viktig for god helse. I Høie produserer vi så rene dyner og puter at de er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Mange tror f.eks. at allergikere ikke kan sove med dun. Det stemmer ikke. Høie tilbyr dundyner og dunputer som er så rene at de er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. På dyner og puter merket med dette symbolet så er dunet vasket ekstra mange ganger for å redusere støvmengden, slik at du skal få en ren natts søvn. For deg som foretrekker fiberdyner, har vi selvfølgelig også fiberdyner så rene at de er anbefalt av Asthma Allergy Nordic. Høie har også sengesett så ren at den er allergivennlig. Den klassiske hvite kreppen blir bare finere og finere med tiden.

Les mer om våre produkter anbefalt av Asthma Allergy Nordic her.

OEKO-TEX FOR TRYGGE TEKSTILER

Ved innkjøp av råvarer og handelsvarer setter vi krav om at produktene skal være Oeko-Tex 100 sertifisert. Dette er retningslinjer som er utarbeidet for å unngå helseplager fra tekstilprodukter som benyttes nær huden. For å få et produkt sertifisert, testes det på et av Oeko-Tex sine laboratorier for helsefarlige emner.

Oeko-Tex har testlaboratorier over hele verden som sørger for like testmetoder og standarder. Kravene oppdateres fortløpende i takt med forskning og utvikling på området, og etter forbrukernes og leverandørenes økende fokus på dette området. Sertifikatnummer og navn på testinstitutt må stå på Oeko-Tex merkingen for å være gyldig. Denne sporingsmuligheten er en av prinsippene i sertifiseringssystemet og skal være forbrukernes sikkerhet for at produktet er lovlig merket.

OEKO-TEX MADE IN GREEN

Vi ønsker hele tiden å bli bedre. Oeko-Tex jobber også med å stille strengere krav for sine sertifiseringer, og det nyeste tilskuddet til familien er Oeko-Tex Made in Green. Sertifiseringen tilfredsstiller ikke bare de strenge kravene til produkt og kvalitet, men at leverandøren sertifiseres på 6 områder - deriblant miljøvennlig produksjon, sosialt ansvar og en sikker arbeidsplass. Vi jobber nå med å sertifisere våre nyheter med Oeko-Tex Made in Green, og har allerede fått sertifisert en rekke tidløse kvaliteter i vår kolleksjon og vi jobber kontinuerlig med å sertifisere alt.

REDUKSJON AV PLASTEMBALLASJE

Å tenke gjennom hvordan vi kan redusere unødvendig emballasje har vært et viktig fokus. I 2018 reduserte Høie plastemballasjen med 4,2 tonn med bakgrunn i mindre bruk av plast i pakking av produkter mot storhusholdningsmarkedet, deriblant hotell. Prinsippet var enkelt. Hvorfor pakke inn én og én vare, når vi kan pakke de samlet? Ingen grunn viste det seg, og med liten innsats reduserte vi vårt fotavtrykk. I tillegg reduserte vi ytterligere behovet med 2,6 tonn i 2019 da vi kuttet plastemballasjen på utvalgte produkter hos forhandlerleddet.

INGENTING KASTES

Det er viktig for oss å gjenbruke alle materialer som kan gjenbrukes. Derfor samler vi opp avkapp fra dyne- og puteproduksjonen, og omdanner dette til en miljøfiber som brukes til fyll i en av våre puter. Vi har nå fra 2018 frem til utgangen av 2023 utnyttet 1227 tonn avkapp som tidligere ville blitt kastet. Målet er at vi skal utnytte 100% av råvaren.

Produkter med produksjonsfeil blir enten solgt i fabrikkutsalgene våre som 2. sorteringsvarer, eller kappet opp for å bli brukt til fyll i nye produkter. Vi resirkulerer, gjenbruker eller gir bort usolgte produkter til veldedighet dersom de blir liggende for lenge – ingenting kastes.

Selskapets produksjonstekniske plan gjennomføres med sikte på en optimal bruk av energi. Overskuddsvarme fra maskinen i produksjonen fanges opp, transporteres og benyttes til oppvarming av andre deler av fabrikken.

HALVERT AVFALL

Råvarene vi benytter i produksjonen er pakket i plast og kartonger som ikke kan brukes til noe, og som vi derfor resirkulerer. Vi har som mål å redusere også dette avfallet. I perioden fra 2014 til 2018 halverte vi avfallet. I 2023 var restavfall per produserte enhet på kun 12,94 gram – en nedgang på 45% fra 2018. Dette omdannes til ny, ren energi. For 2025 har vi et mål om å redusere restavfallet med ytterligere 10%.

KORTREISTE DYNER OG PUTER

Med produksjon av dyner og puter i Norge sparer vi samfunnet for transport av volumvarer fra Asia eller Øst-Europa, og reduserer med dette unødig Co2 utslipp. Transport av både råvarer og ferdige produkter skal gjennomføres på den for situasjonen best mulig miljømessige måte. Bilparken som benyttes skal være av en slik art at den i minst mulig grad forurenser eller belaster miljøet i forhold til påkrevd teknologi benyttet i Norge. Høie skal også bestrebe å finne frem til pakketeknikker som gjør at vi kan frakte flest mulig produktenheter pr. kartong. Dette for å redusere energiforbruket ved transport. All emballasje som benyttes er resirkulerbart og inneholder ikke kjemikalier som kan gjøre skade på miljøet. Høie er medlem av "Grønt Punkt", og betaler avgift for all emballasje vi benytter. Dette går til å dekke kostnader med innsamling av emballasje i Norge. Lyst å lese mer om vår norske produksjon av dyner og puter?

Les om Eventyret ved havgapet

NEI TIL PLUKK AV DUN FRA LEVENDE FUGLER

Vi er sterkt imot plukking av dun fra levende fugler. Høie kjøper i dag 95% av dunet fra 3 europeiske leverandører og resterende er innleggsputer fra 2 kinesiske leverandører. Alle våre 5 leverandører har et sporingssertifikat som viser hvilket slakteri dunet er kjøpt fra. Leverandørene kan også få uanmeldte eller meldte audits med jevne mellomrom, hvor de sjekker at systemet ikke er blitt endret etter at de ble sertifisert. Og hovedgrunnen til vårt fokus på sporing, er for å forsikre oss mot plukk av dun fra levende fugler.

Les mer om våre retningslnjer til dyrevelferd.

GRØNT PUNKT

Grønt Punkt er Europas mest brukte non-profit varemerke. Merket betyr at Høie har betalt for emballasjen vi benytter, slik at Grønt Punkt Norge kan administrere en forsvarlig innsamling og gjenvinning av plast-, metall- og glassemballasje, drikkekartonger og bølgepapp.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter