Mascot Høie logo

Start dagen med

Emilie Voe Nereng

Emilie starter dagen med snooze-knappen og den lille hunden sin Eddie i armkroken, mens hun planlegger dagens frokost. Oppskriften til Emilies beste smoothie bowl finner du lenger ned i saken.

HVORDAN SER EN TYPISK MORGEN UT FOR DEG?

En av fordelene ved å drive for seg selv er at jeg kan velge selv når jeg skal stå opp - og som det B-mennesket jeg er, er det sjeldent før klokken ni. Men alarmen er på halv ni. Etter å ha slumret med Eddie i armkroken en halvtimes tid går jeg inn på badet for å kjøre en enkel hudpleierutine før jeg piffer meg opp med litt sminke. Etter en liten runde på Grünerløkka med Eddie så er jeg klar for dagens første punkt på agendaen.

Mix og Match

HAR DU NOEN FASTE MORGENRUTINER?

Jeg er ingen stor morgenfugl, men noe av det som får meg opp av senga er frokosten, som gir meg en enorm glede hver dag. På vår- og sommertid kjører jeg smoothie bowl nesten hver dag, mens jeg på høsten og vinteren kjører havregrøt. Det er en del av min daglige morgenrutine.

HVA ER EN BRA START PÅ DAGEN FOR DEG?

Det finnes knapt noe herligere enn å våkne med hunden min Eddie i armkroken, det gjør meg så glad langt inn i sjela. Hvis jeg i tillegg har tid til å gå en lengre tur med han der jeg kan tusle med en kaffekopp i hånden og lage en digg og næringsrik frokost når jeg kommer hjem, så har jeg den ultimate starten på dagen!

ELLER NOEN KVELDSRUTINER FOR Å FÅ EN GOD NATT SØVN?

Jeg liker å lage meg en kopp te før leggetid og høre på hyggelig musikk mens jeg fjerner sminke, det gir meg en god følelse i kroppen før jeg skal sove.

HVORDAN FINNER DU ROEN I EN TRAVEL HVERDAG?

Jeg jobber ganske effektivt, slik at jeg kan sette av tid til både venner, familie og kjæreste. Det er helt essensielt for meg å ha et godt sosialt liv for å trives i hverdagen, og den gode følelsen jeg får av å være med andre, gir meg faktisk en ro i arbeidshverdagen.

DITT BESTE TIPS FOR Å FINNE BALANSE MELLOM JOBB OG FRITID?

Ditt beste tips for å finne balanse mellom jobb og fritid? Det kan være en vanskelig balanse, spesielt siden jeg tenker mye på jobb og kan ta den med meg overalt. Jeg tror nok at mobilbruk generelt kan få oss i jobbmodus ved at vi lett begynner å sjekke e-post og svare på henvendelser. Så mitt beste tips er å legge fra seg mobilen både på kveldstid og når man er sosial, så vil man både sove bedre og være mer til stede.

HVORDAN GJØR DU SOVEROMMET DITT KLART FOR VÅREN?

- Jeg liker å bytte fra vinterdyne til en lettere vårdyne, da sover jeg mye bedre. I tillegg elsker jeg å kle dynene i et luftig og friskt vårlig sengetøy med herlige og sommerlige farger. Krepp synes jeg er helt perfekt til sommeren ettersom det gir en mye svalere følelse mot huden, og akkurat nå er jeg forelsket i den vårgrønne fargen fra Høie.

HVA BESTÅR DEN PERFEKTE FROKOST PÅ SENGEN AV?

Enhver frokost føles mer luksuriøs når du får den på senga. Jeg elsker å fylle frokostbrettet med fersk frukt og bær, en god kopp kaffe, og for å unngå smuler i senga kan man jo teste ut en fargerik og tjukk smoothie bowl. Så får man gjøre sitt beste for å spise den på en sivilisert måte, haha.

3 Kjappe på sengekanten

1. Morgenfugl eller nattugle?

- Helt klart en nattugle. Hjernen min bobler over av kreativitet på nattestid, og jeg foretrekker derfor heller å sove litt lengre på morgenen for å utnytte litt mer av kvelden.


2. Krepp eller sateng

- Jeg er veldig glad i krepp om sommeren, det føles så godt mot huden og gjør at jeg slipper å våkne opp klam og varm om morgenen.


3. Bok eller Netflix på sengekanten?

- Jeg kan mye om søvn og hjernehelse og vet at jeg heller bør lese bok før jeg legger meg - men jeg er en sucker for tv-serier.

MIN BESTE SMOOTHIE BOWL

3 kuber frossen spinat

1 frossen banan i skiver

200 g frossen bærmiks

1 ts kakaopulver

1 ss vaniljeproteinpulver
(kan evt erstattes med 2 ss vaniljekesam)
1/4 sitron, saften

Ca. 2 dl usøtet soyamelk (til passe konsistens)

FORSLAG TIL GODE TOPPINGER:
Peanøttsmør, hampfrø, kakaonibs, granola, friske bær og banan

HVORDAN GÅ FREM?
1. Ha alt i en blender, men hold tilbake litt av melken. Blend godt og juster med melk til du får en klumpfri smoothie som er tykk nok til å spises med skje.

2. Topp smoothien med frukt, bær, peanøttsmør, granola og annet du finner i kjøkkenskapet.

Kort om Emilie

Emilie Voe Nereng er ernæringsrådgiver og en av de største i Norge på Instagram på sitt felt med kontoen @emilienutrition. Der deler hun sin store lidenskap for kosthold, matlaging og helse til sine 224 000 følgere.


I 2022 ble hun kåret til årets matinfluenser og i 2023 mottok hun hederspris under Vixen Awards for sin lange fartstid i sosiale medier.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter