Mascot Høie logo

Start dagen med

Nikoline og Sebastian

Influencerparet Nikoline og Sebastian har vært kjærester i 8 år. Familien på seks bor i en sveitservilla fra 1895 på Ullern i Oslo. Vi tok en prat med paret for å høre om deres morgenrutiner i en travel hverdag.

Hvordan vil dere beskrive hjemmet deres – noe dere liker spesielt godt?

Vi har bodd her i tre år og pusset opp alle flater da vi flyttet inn. Huset er gammelt og fullt av sjarm, men på innsiden er det moderne. Vi begge liker spesielt godt takhøyden i første etasje. Den er over tre meter og gir en så god romfølelse. Peisen i stua er også en favoritt om vinteren. Det er noe ekstra kos med vedfyring.

Hvordan vil dere beskrive interiørstilen dere har hjemme – og hva inspireres dere av?

Vegger, kjøkken og bad er i nøytrale toner, men vi har valgt å gi huset masse farger med kunst, møbler, lamper og pynt. Da føles det mer som oss, og barna digger det! Inspirasjon finner vi når vi er ute og reiser. Vi henter mye inspirasjon når vi er på ferie i Marbella. Der er det så mye fint interiør og vi blir inspirert til å bruke mer farger i hjemmet.

Hvordan ser en vanlig morgen ut for dere?

Dagen starter når det første barnet våkner. Enten det er den minste som skal ammes, en av de mellomste som roper at de er ferdig på do, eller den eldste som spør om å få se på tv. Et av småbarnsfasen største dilemma er om man skal ha på vekkerklokke og ha litt alenetid om morgenen før barna våkner eller får så mye søvn som mulig. Vi vet enda ikke hva som er best, men frem til vi finner det ut velger vi søvnen.

Hva må være på plass for å trives i et hjem?

For oss som er en stor familie er det viktig å ha et spisebord hvor vi kan invitere mange til bords. Vi elsker å ha besøk og vil gjerne at både venner og familie skal føle at det er plass til dem. Vi pleier å ha folk på besøk to ganger i uken.

Hvordan finner dere ro hjemme i et travelt småbarnsliv?

Vet ikke helt om vi finner roen, men å ha rutiner når det kommer til barna er viktig for oss for at hverdagen skal bli smidigere. Det gir oss også noen timer til å roe ned, gjøre ferdig husarbeid og kose oss litt på kveldene. I tillegg prøver vi å gi hverandre så mye frihet som mulig både til å dra på jobbreiser eller eventer som man må dra på, men også være sosiale med våre egne venner alene. Dette gir oss energi til å komme hjem og være en bedre kjæreste for hverandre og bedre mor/far for barna.

Har du noen faste rutiner for bedre søvn om kvelden?

Selv om vi har fire barn og det er travelt, er de alle små og legger seg klokken syv, og det gir oss ro og alenetid hver eneste kveld. Det finnes faktisk ikke noe bedre enn å krype nydusjet opp i sengen med nyvasket sengetøy, legge på en ansiktsmaske og se en god serie.

Familien sover i dun

Sebastian og Nikoline har valgt Saga dundyner og puter til hele familien

Hvordan dyrker man kjærligheten som foreldre?

Det er ikke alltid like lett å finne tid til å dyrke kjærligheten i småbarnsperioden, og dette snakker vi stadig om at vi må bli bedre til. De siste månedene med baby hjemme har det vært ekstra vanskelig å få det til, men nå som han begynner å komme mer inn i rutinene skal vi prøve å komme oss ut på date igjen. Bare oss to. Enn så lenge prøver vi å gi hverandre en 7-sekunder lang klem. Et lite tips vi fikk av vår parterapeut. Det er nemlig 7 sekunder som kreves for å sette i gang oksytocin.

FEM KJAPPE PÅ SENGEKANTEN

Hva ligger på nattbordet akkurat nå?

Kondomer, smokk og ansiktsmaske.

Tv eller bok på senga?

TV! Det kommer helt an på om vi ser på TV sammen eller hver for oss. Nikoline ser The Kardashians, And Just Like That og Succession. Sebastian ser Hijacked, og sammen scroller vi og leter etter en god serie og se helt fram til vi sovner.

Enkeltdyne eller dobbeltdyne?

Der er vi litt uenige og Nikoline skulle gjerne hatt dobbeldyne. Sebastian er en varm type og vil helst ha enkeltdyne, så det er det vi har. Likevel blir de to dynene gjort om til en slags dobbeldyne på de aller kaldeste dagene.

Re opp sengen hver morgen eller la tilfeldigheten rå?

Her er vi begge to 50/50.

Beste tips for en god natt søvn?

Få deg fire barn, bli skikkelig sliten og trøtt, skaff deg en barnevakt for en natt og jeg skal love deg at du sover godt.

Fri frakt

over 1000,-

Rask levering

2-5 virkedager

Trygg betaling

med Klarna

Norsk produksjon

dyner og puter